Jordgubbsconsommé med fläderskum.

Jordgubbsconsommé med fläderskum
Ingredienser Beräknat för 4-6 portioner
500 g jordgubbar, frysta
3 dl vatten
1 dl socker
 
Fläderskum:
2 dl grädde
2 dl flädersaft, koncentrerad
0,5 dl socker
1 st gelatinblad
 
1-2 dl hallon
 ev maränger
 
Jordgubbsconsommé med fläderskum
Gör så här:

Fläderskum:
Lös gelatinet i kallt vatten i några minuter.
Koka upp lite av grädden, lägg i socker och gelatin. Rör i flädersaften och den resterande grädden. Låt svalna.

Häll sedan ner i sifonen men fyll inte mer än till hälften. Skruva i patronen, så att det pyser till.

Du behöver en gräddsifon med en N20-patron. Obs! Det går inte att använda en kolsyrepatron! Skaka om och ställ kallt

Lägg jordgubbarna i en kastrull. Häll på vatten och socker och ge ett snabbt uppkok. Plasta och sätt i ett vattenbad, ca 30 minuter. Sila sedan bort jordgubbarna genom ett durkslag.

Lägg några hallon i botten på portionsglas, häll på consommé. Toppa med fläderskummet och gärna med lite krossade maränger.


Kommentarer
Postat av: Winterdragon

Oooh, ja, bra idé! Lite sent nu kanske som sagt, men tänk vad passande det hade varit med typ Dandelion Wine. :)

2008-06-06 @ 01:23:30
URL: http://winterdragon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0