Uj uj..

Ni kanske inte tror mig men jag tränade nu på morgonen. Klev upp oförskämt tidigt (6.15) för att bege mig mot gymmet och kom faktiskt iväg. Trött men jag gjorde det!

Nu ska jag skutta iväg till praktiken för att hälsa på innan jag börjar på måndag. Ciao!

Aj då...

Råkade just göra upp en deal med min bror.

Om han kör 30 minuter på sin crosstrainer imorgon så ska jag springa minst 30 minuter. Bara att börja ladda då...........


Kroppen SKA tillbaka.
(Hur tänkte jag egentligen när jag tyckte att jag var tjock på den här tiden? Jag låg liksom på gränsen till normalviktig med ett BMI på 19...)


Vad har hänt?

Fick mig just dagens chock; Arne Weises son kan sjunga. In fact väldigt bra! Jag är djupt chockad!

Ingen vanlig måndag.

Oj oj oj! Idol, popcorn och lite cola. Jag mår bra.


En söndag helt enkelt.

Kylen och frysen är nu åter igen påfylld och jag äter naturgodis som lunch/middag. Fint skare va!


24/9.

God morgon!
Äntligen fredag och jag är ledig men mycket ska hinnas med ändå för ikväll är det Ladies Night i Linköping.


Klänningen som kommer sitta på ikväll (gammal bild).


Innan hjärnan dödförklaras.

Har nu suttit ikväll och verkligen försökt skriva klart om artikeln som skulle vara på 500 ord. Har lyckats komma upp i 423 ord och jag är helt slut. Min hjärna vill inte längre så jag hoppas istället ner i sängen. Godnatt.


Det ska vara 8 värmeljus......Två hittades på golvet, men var är de andra två?

Update: Råkade slinka in på tv4 där det är en dokumentär om kvinnor som opererar sig där nere för att vara "snyggare". Eh...finns det några snygga vaginor?!

Can you turn my black roses red?

Idag har solen varit framme minsann och det gjorde att jag för en gångs skull tittade ut genom fönstret. Vad fick jag då se? Rosen vi fick i inflyttningspresent av pappa och Åsa har inte dött! Två rosor håller på att slå ut och en tredje är påväg.

Lycka är att finna liv som vi trodde dött.

300 to go..

Här sitter jag med noll fokus på plugget. Det fanns för en timma sedan men så råkade jag trilla in på lite bloggar och helt plötsligt satt jag där och sjöng hej vilt till låtar jag inte hört på flera år.

Innan mitt lilla avbrott skrev jag om en artikel som heter "Children learn to think and create through art" och papret ska vara på 500 ord. 207 ord blev skrivna och nu har jag seriöst ingen aning om hur jag ska fortsätta. Helst skulle jag vilja ta en långpromenad i det underbara solskenet med Volbeats nya album pumpandes i öronen. Well well cykelställ, 293 ord väntar på mig att få skrivas.


Vill uuuuuut!

Plötsligt händer det!

Njae Triss har jag inte vunnit på (I wish though..) men däremot har jag fått tillbaka 627:- från Telia. Tydligen hade jag råkat betala en räkning två gånger (hur lyckades autogiro med det?). Vi behöver ju inte haka upp oss på det faktum att jag inte märkt att 600 kr försvunnit från mitt konto..........

Detta firades i alla fall med att köpa ett par skor inför Ladies Night på fredag. Eller jag köpte dom innan jag visste men vi skyller på ett sjätte sinne, right?

 

 
Duger de till Ladies night tror ni med en beige klänning och svarta strumpbyxor?

Det börjar nästan bli lite tjatigt nu..


Skulle kommentera hos Egoina och då kom detta upp. It haunts me!


Forumspel.

Här sitter jag och pluggar(!). Jag läser boken "Du har huvudrollen i ditt liv" som är skriven av Katrin Byréus.

Boken handlar om forumspel och hur drama kan påverka elevers/barns självförtroende, självkänsla och hur det kan medvetandegöra problem. Forumspel består av en grupp människor som spelar upp ett problem som slutar i elände (ca 5 min långt) och den andra gruppen agerar publik. Vad som skiljer forumspel från vanlig teater är att publiken när som helst kan skrika "STOPP!" när de känner att de vill förändra något. Det handlar om att den/de förtryckta ska säga ifrån och stå upp för sig själv/a.

Boken ger många exempel som kan användas med ungdomar och vuxna, att lyfta fram problematiken utan att peka ut de som egentligen mobbar eller förtrycker. Det handlar om att stärka den mobbade eller förtryckte utan att den heller blir utpekad i gruppen då alla kan agera alla roller. På det här sättet kan läraren/pedagogen göra gruppen medveten om vad som pågår runt omkring dom.

En bok som jag rekommenderar till alla som jobbar med ungdomar/vuxna, föräldrar till +7-åringar. Främst är den riktad till lärare/pedagoger/studerande osv men föräldrar tror jag klarar av den med.


Med näsan i boken..

4 år till..

Politik är bland det värsta jag vet av anledningen att jag inte förstår det. Frågorna jag utgick från vid valet igår var om mitt intresse för skolan och utbildning då jag läser till förskollärare/lärare. Jag kan erkänna att jag höll med båda blocken om vissa saker, men det övervägde ändå ganska rejält mot det rödgröna blocket (också av andra orsaker). Skolans frågor är jag säker på vad jag tycker inom och jag är helt mot att "alla skolor ska gå mot MVG" som Folkpartiet spyr ur sig. Fuck you, svarar jag.
Det är inte bara alliansens vinst jag blev besviken på igår. Jag vet ingenting om migrationspolitik whatsoever men jag vet att det är felfelfelfelfel att SD har kommit in i riksdagen. FY!

Pinsamt Sverige..Borsta bort din fula dialekt..

Sitter nu och tittar på "Ensam mamma söker" och har en fundering; Är det bara jag som mår otroligt dåligt när Vadstena-bon snackar östgötska? Usch jag skäms öronen av mig!

Saturday.

Här sitter jag uppflugen på soffans ryggstöd och är redo att bege mig mot ÖoB och förtidsröstningen. Är åter igen inne i en period där jag bara tvättar håret 1-2 gånger i veckan så därför fick luggen slängas bak.
Ohwell. ÖoB here we come..


GOD morgon!

ÄNTLIGEN! Ni månne tro att jag väntat på den här morgonen!


*trummvirvel*


JAG HAR SOVIT INATT! HELA NATTEN!
Och äntligen tvättat håret efter 6 jäkla dagar.


Min lur(v)iga katt lyckades jag fånga på bild imorse med.

Nya idolen!

När Linda Eriksson visades i kvällens idol så kände jag igen henne direkt. Men varifrån?
Efter rent detektivjobb har jag nu lyckats luska ut att hon var med i Kanal 5's program Popstars i gruppen Supernatural. De var absoluta favoriter hos mig då. Linda är min nya. 
GRYM tjej!

Update: Hittade på Spotify: Supernatural – Supernatural

Volbeat.

Vad har hänt med Volbeat? Vart försvann den folkmusikinspirerade rocken? Varför ska ni låta som alla andra?
NOOOOOOOOO!


Tråkiga publik som inte begriper hur jävla bra live dom är. Trots att låten suger. Eller det gör den inte men det är inte Volbeat.

It's sockfantastico!

Råkade trampa i spilld mat i köket under matlagningen. Gissa vem som gillade det...


Mmmmm... säger Strössel.


Busted!


Syns jag inte så finns jag inte. Right?

Guttere än kräm!

När fullkornspastan anlände till Sverige åkte den vita pastan ut ur skafferiet hemma. Det är först när jag träffade Macke som jag insåg hur jäkla gött det är med vit pasta och nu får inte fullkornspasta komma i närheten av min mun igen. Mat ska vara nyttigt men framförallt gott!


Ja jag äter bara pasta. Mmmm...


Mmm luktar gott..


I've seen it!


Uuuh mattes mat..

Kattjäkel. Ge fan i min pasta!


Ingen god morgon.

Vägrar säga god morgon. Det är en sur morgon.
Trots att jag klev ur sängen (högst ofrivilligt) för en timma sedan så sitter jag här med dimma i skallen. Jag nickar till var femte sekund och kan inte skaka av mig tröttheten. Det här är väl 8e natten eller något som jag inte kunnat sova. Somnade runt 2 kanske och har vaknat upp en gång i halvtimman.
Mitt humör mår inte bättre av att katterna gapar och springer runt runt runt runt runt i lägenheten. De åker seriöst ut snart!Hej titta på mig jag är så söt och JOBBIG!

Godernatter.

Har nu spenderat senaste 2 timmarna i telefon för Marika skulle tjattra som en idiot ;) höhö.. Och så sa jag godnatt till hjärtat också såklart.

Nu hade jag tänkt krypa ner i sängen med bästa vännen för natten.


Jädra tisdag..

Den här tisdagen är helt klart utnämd till världens sämsta tisdag. Bara så ni vet. Anledningen? Hör (läs) och häpna:

1. Pencillinet som jag käkar för lunginflammationen slår ut kroppen och gör den "svag" mot angrepp. Välkommen svampinfektion.

2. Svampen slog till som en blixt från klar himmel igårkväll när jag skulle sova. Somnade någonstans runt 4-5 inatt.

3. Vaknade 08.08 av att Hana ringde. Crap. Sprang som en blådåre för att hinna med buss och hej o hå.

4. Kom 15 minuter försent.

5. Hann inte köpa frukost förrän framåt 10.15..

Sedan flöt resten på ganska bra men ni må tro att jag var på dåligt humör imorse.


Jädra svamplockare..

Goodbye plugg.

Just nu låter det som ett helt industriområde i kåken (hyreshuset).

1. Någon har borrat sedan kl 8 imorse från och till. Då menar jag ingen skruvdragare, jag pratar om såna som borrar i betong osv och det låter förjäkligt!

2. Det kommer en jädra massa dunkanden ifrån grannarna ovanför och jag har några teorier; de flyttar möbler (som de i såna fall gjort i en vecka), hoppar till musik, hopprep - ja, allt som har med hoppa att göra, de har lustiga hoppiga ceremonier eller gör helt enkelt allt för att reta mig.

3. Katterna far fram och tillbaka i hopp om att jag snart kastar ut dom genom balkongdörren.

4. I badrummet låter det som att någon har en rakapparat igång. Jag har till och med letat under badkaret för att se ifall det är en undangömd.

5. Alla pensionärer i servicelägenheterna på andra sidan gatan verkar tro att jag bedriver någon form av Big Brother-hus så som de glor. De låter inte men irriterande är det!


En gaaaaaaaaaaammal vansinnig bild på mig. Var kanske redan då trött på detta kommande oväsen?


Jag bara älskar att plugga..


Syns det?

Busig dag.

Igår spenderade jag och Macke dagen på Busfabriken i Linköping med mina systerdöttrar. Behöver vi ens nämna att vi var trötta efteråt?


Macke var lekfarbror..Jag åt mjukglass med polkaströssel.

Bråddgatans nya leksak..

Den älskas av oss alla här på de stora 77 kvm..i alla fall inombords.   

Guess I'd rather hurt then feel nothing at all..


Tystnad! Fågelskådning pågår..


Strössel är ingen knä-katt men hon märker inte ens att jag hållt henne i snart 10 min..

Oops..

Par nr 1 i föregående "råkade" klickas hem. Gillart!


SKOHJÄLP!

Hur lite jag än vill tänka på den kommande och kalla vintern så är det ofrånkomligt att den faktiskt snart är här. Antar att jag helt enkelt får vänja mig vid tanken att sommaren är slut. Nåväl. Ett problem har uppstått för mig: jag kan inte bestämma mig för vilka vinterskor som ska inhandlas. Förra året gick jag omkring i mina UGGS-kopior och de värmde gött men var inte vattentåliga för 5 öre.

Nu har jag hittat två par som är av intresse. Ett par är från Converse och är lite vattentåliga men jag vet inte hur varma de är eller om de är sköna. Det andra paret kommer från Eurosko och är bättre UGGS-kopior som är groteskt varma men som sagt inte vattentåliga. De från Eurosko har jag provat men de från Converse har jag endast hittat på Tradera (helt nya).


Kinda snygga, huh? 600 kr"Aj äm såå schön!" 599 kr

KALAS!

Idag har det varit Kalasmottagning i Linköpinf serni! Varför det nu heter Kalasmottagning vet jag inte men det låter trevligt.
Förra året var jag inte en av de 3000 studenter som fick en "goodiebag" men iår så köade jag en timma för att få den jäkeln. Lyckades även samla på mig andra attiraljer (stavning?):

3 bläckpennor
1 överstrykningspenna
1 magnet
2 "broschar"
2 cykel/hund/barnvagnslampor
1 nyckelringsgris
2 öppnare/kundvagns-5a eller 10a
2 nyckelband
1 lypsyl
1 tygpåse
1 godisask
1 studentkalender (= rabatter!)

Sist men inte minst och den roligaste saken jag fick tag på var 1 kg morötter! Yes ni läste rätt. Är helt klart nöjd med dagens gratisgrejer!

Tänkte om ni ville veta.

Har massor av bloggmaterial men känner att jag varken orkar eller hinner på grund av plugg och framförallt då jag mest sitter och hostar upp slembollar. Bara så ni vet liksom.
För att få bort de äckliga bilderna ur skallen så kan ni titta på den här videon. Ganska underhållande faktiskt.


Katy Perry ♥ Teenage Dream


Ont i wumpan..

Efter en kväll/natt på krogen kan tanken "vad hände igår?" komma. Nu undrar jag detsamma men jag var nykter igår och kan inte minnas att jag svängt runt här inne i lägenheten. Imorse vaknade jag av att rumpan värkte som tusan och nu när jag sitter i soffan så känns det som blåmärken över hela bakänden samt att det krampar lite. Känns jättebra att jag ska sitta still i 2 timmar på föreläsning sen. Eller kanske inte.


Omvänd psykologi?

Insåg nyss att jag ligger och tittar på Biggest Loser. Samtidigt har jag legat och tänkt på att jag minsann har ett gäng bullar i frysen och kakor i skafferiet. Men vänta lite nu. STOPP! Borde inte programmet sända ut undermedvetna signaler om att vi inte ska äta sånt? Tydligen fungerar de inte på mig för jag tänker minsann äta en bulle och kanske en (möjligtvis två) kaka. Så det så.

Torsdag.

Morrn! Eller god förmiddag - välj själva.
Idag skiner solen och det ser relativt molnfritt ut på himlen. Trots detta tänker jag ta på mig en tjocktröja så förkylningen inte blir värre. Kan ni tänka er att jag fick sova ungefär 6-7 timmar inatt, det är rekord för veckan.
Idag går jag i skolan 13-17 då det är musikverkstad så jag tänkte passa på att gå på stan och shoppa loss inför hösten. Om jag känner mig modebloggig (Kristin har ju trots allt förklarat för mig vad som är mode i höst) i eftermiddag kanske jag slänger upp vad som följde med hem.

Ohwell. Nu tar jag mitt bankande huvud, förlorade röst och hostan till stan.


Fuldag i camen resulterar i fulpose = det var meningen att det skulle bli fult.


Time to be surprised!

Just nu sitter jag nedbäddad under en mysig (lila) filt i soffan med sirapskakor (som skulle blivit sega men är alldeles för torra) och en pluggbok. Yep du läste rätt. Den ska inte vara färdigläst förrän om 2 veckor och jag har nu smygbörjat. Ni må tro att jag känner mig stolt ikväll (nåja kanske inte över kakorna men över läsningen) och det har jag all rätt att känna för såhär lär det inte fortsätta.

Nåväl. Åter till pluggandet.


RSS 2.0