Jag är ambisös när jag själv vill det.

Inte alltid jag tar tag i saker, mycket brukar få vänta. Brukar oftast prioritera fel saker. Något som lärarna märkt, och som märks på mina betyg. Har ingen diciplin när det gäller pluggande eller andra tråkiga saker, det läggs längst ner i högen och görs i sista sekund. Marie-Anne säger alltid att jag borde bli sån där planerare eller vad heter det? Har alltid skrattat när jag hört det. Men så kom jag på nu. Jag är jävligt ambisös när något är kul, när inspirationen finns och när det är något jag kan. Resor och liknande älskar jag att planera, jag har koll på allting och fixar gärna allt. Nu skrev jag en packningslista och viktig info inför resan till klassen och deras föräldrar.

Här är resultatet:

Packlista

Pass

Ev. preventivmedel

Plånbok (svenska och turkiska pengar)

Kläder för alla tänkbara väder

Solskyddsfaktor

Gåvänliga skor

Ev. mediciner


Viktigt att tänka på!

Det har tjatats om tidigare och så även nu. Har ni kollat passen? Är de fullkomligt hela? Om pärmen runt om är lite böjd eller nåt skadad så gör det inget, men själva sidan där det står om dig. Den får inte hänga löst minsta millimeter. Är du tveksam? Gå till polisen och fråga! Dom är hårdare i Turkiet än i Danmark. Kolla även att det är MINST 6 månader kvar på passet från den dagen vi åker hem, den 20 april.


Kom ihåg, INGEN vätska i handbagaget! Dom kan konfiskera läppglans! Det får högst vara 100ml (ca 1 dl). Om man nu verkligen måste ha med något i flytande form i just handbagaget, så ska du lägga det i en återförslutningsbar 1-literspåse. Allt ska få plats i den utan problem. OBS! I din resväska får alla vassa och flytande saker vara. Se till att du inte har några kulspetspennor, pincetter eller liknande i ditt handbagage, de räknas som vapen!


Har du med dig mediciner som du måste ha i handbagaget? Lägg de i en återförslutningsbar 1-literspåse och fixa läkarintyg så det inte blir några problem i Turkiet. Bäst att vara på den säkra sidan.


Din resväska får väga max 20 kg/person, om du överstiger det så får du betala "straffavgift". Handbagaget är ej inräknat i detta.


Har du Maestro? Tänk på att det kanske inte funkar att ta ut pengar utomlands. Med Mastercard och VISA kan du garanterat ta ut pengar. Kostar allt mellan 20 kr till 50 kr att ta ut pengar där nere. På planet brukar de två sistnämda funka.


När du reser till Sverige från ett land utanför EU får du ta med dig varor till ett sammanlagt värde av 1700 kronor tull- och skattefritt. Du får dessutom föra in följande varor tull- och skattefritt med de begränsningar som anges för varje vara:


♥ 1 liter spritdryck eller 2 liter starkvin (inklusive mousserande vin)


♥ 2 liter vin 200 cigaretter eller 100 cigariller eller 50 cigarrer eller 250 gram röktobak eller en proportionell blandning av dessa tobaksvaror


♥ Parfym - 50 gram


♥ After shave/Eau de toilette - 0,25 liter


♥ Kaffe - 500 gram (Kräver att du är över 15 år)


♥ Kaffeextrakt eller essens - 200 gram


♥ Te - 100 gram


♥ Teextrakt eller essens - 40 gram


För starköl finns ingen kvantitativ begränsning, men ska räknas inom de ovannämnda 1700 kronorna.


För att föra in sprit, vin och starköl krävs att du är 20 år eller äldre samt att du är 18 år eller äldre för att föra in tobaksvaror.


Om du vid inresan vill föra in mer än vad som tillåts enligt ovan måste du anmäla varorna till oss och betala avgifter. Anmälan gör du på en importdeklaration, det så kallade Enhetsdokumentet.


Viktig information!

Den 13 april så reser vi från Linköpings fjärrbussterminal kl. 03.30 med Wärnelius Buss. Var där senast 03.15 så att vi kan komma iväg i tid. Fjärrbussterminalen ligger ca 500 meter från bussväntsalen mot Tornby (EJ där stadsbussarna är, längre bort förbi hittegods). Bussen kommer stå direkt till höger när man kör in på fjärrbussterminalen. Bussresan kommer ta mellan 6-7 timmar och vi kommer stanna på minst ett ställe för bensträckare. Matsäck är att rekommendera. Planet avgår från Kastrup kl. 11.50, vilket ger oss ett par timmar till att äta, gå på toan och att hitta där inne. Vi är framme i Milas ca 16.30 då vi mellanlandar på ditresan. Väl där så hittar vi vårat bagage och beger oss till Kusadasi med buss som tar ca 2 timmar.


Hemresan sker den 20 april. Från Milas lyfter flyget 07.30 och bussen till flygplatsen tar 2 timmar, så det blir tidig uppgång. Vi beräknar att vara framme i Köpenhamn kl 10.20. Vi mellanlandar inte på hemvägen. Där hittar vi vårat bagage och går sedan till bussen som väntar och kör hem oss. Vi bör vara i Linköping runt kl. 17-18.


Väl mött!

Sanna Göransson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0