Vi äro alla ambitiösa studenter!


"Utan mitt kladd på bordet har du inget städjobb. Kladda på mig"
(inte jag som skrivit..jag bara fyllde i!)


Kristins bänk. (lägg märke till att hon anteknat också, inte bara ätit choklad)


Min bänk (jag antecknade faktiskt också...)


Vi pluggar. Jättehårt! Lovar.


It's all about pink clouds..

Ni vet den där känslan när man bara vill gråta? Den biter sig fast i magen och vrider om hjärtat. Det gör så ont, så ont. Hur man än gör, vad man än gör, så undkommer man inte smärtan. Det är liknande som ångestattacker fast det här är en annan smärta. Den här smärtan letar sig ända in i själen och sliter den itu.
Så mår jag just nu, och känslan gör mig lycklig men samtidigt lite rädd. Men hey, rädslor ska väl övervinnas?
Det är kärlek på hög nivå, och att vara ifrån honom får mig att må såhär. Jag vet inte om det är normalt, men vad är egentligen normalt med mig? Två månader har det gått på onsdags sedan vi sågs för första gången och ända sedan dess har jag varit hans. Två månader som känns som två år. Två underbara månader.
Om 15 timmar får jag se världens underbaraste pojkvän igen. Can't wait.Orosmoment.

Jag visste att livet som student skulle bli hårt ekonomiskt sett, men inte kunde jag ana detta. Pengar är verkligen inget jag har i överflöd av just nu. Våren 2009 levde jag ganska gött och behövde inte bekymra mig om pengar så mycket, och något sparkonto hade jag inte ens en tanke på. Det får man lida för nu. Det är ju ganska pinsamt att behöva tacka nej till att göra saker på helgerna bara för man inte har råd. Tur att "jag är en fattig student"-repliken alltid funkar!

Jag har ett litet dilemma. Ett rejält i-landsproblem. Jag är sugen på en iPhone och med mitt abonnemang på Telia så kan jag få den för 200 kr/månad i 24 månader. Min månadskostnad blir då 249 kr + 69 kr/månaden om jag vill ha fri surf. Månadskostnaden ligger då alltså på 318 kr PLUS det jag ringer för. Jesus christ. Det kanske inte var ett dilemma ändå. Fasen..

Nä nu blev jag ju sur! Tror jag lägger mig och läser lite istället..

Tradera!

En klänning jag säljer på Tradera :) http://www.tradera.com/Snygg-Fishbone-klanning-Rock-strl-Large-auktion_105833516


Barely asleep..

Vilken hemsk natt.
När jag väl kom i säng igår så läste jag ett tag, och när ögonen inte hängde med i texten längre släckte jag lampan. Vad händer då? Jo självklart blir jag pigg. Så där ligger jag klarvaken ett bra tag och känner hur näsan täpper igen mer och mer. Varför jag inte klev upp och tog nässpray är ännu ett mysterium. Natten fortsatte sin gång och det jag fick ut av den va lite microsömn. Gick dessutom upp en timma tidigare än tänkt eftersom det var rätt meningslöst att ligga där i sängen och va irriterad.
Så nu sitter jag här i soffan och skrattar åt Max när han sitter och skäller på skatorna utanför fönstret. Drar mig strax mot biblioteket där jag ska möta upp Kristin och Emma J för lite plugg.

Tjaråå..

It beats..

Jag undrade länge ifall hjärtat fallit sönder och samman inne i min kropp. Det bultade men det bultade inte för någon. Ingen lyckades fånga mitt intresse och om han gjorde det så valde jag att ignorera det och vända ryggen till.
Nu bultar det, hårdare än på länge. And it feels good. Saknaden av att vara ifrån honom sliter i min kropp och känslan att få vara i hans famn är galen. Jag trodde seriöst att jag aldrig skulle få känna såhär igen. Nu gör jag det och det är något jag tänker ta tillvara på.
Nothing lasts forever, men jag tänker njuta av den tiden jag får tillsammans med honom. Med min älskling.


What if..

Tänk om jag aldrig flyttat tillbaka till Linköping? Tänk om Per och jag fortsatt ihop? Tänk om vi följt den planen vi hade byggt upp i våra huvuden om våra liv? Då hade jag varit gravid nu, om inte till och med mamma redan. Vi hade flyttat ut till gården där han jobbar, och jag hade forsatt att jobba som personlig assistent hos min underbara brukare. I Tidaholm hade jag nog blivit fast och tappat mycket kontakt med min familj här i Linköping.

Om allt det där hade hänt, hade jag inte träffat alla underbara människor jag stött på under året sedan jag flyttade tillbaka till Linköping. Jag vet att jag är dålig på att berätta hur mycket jag tycker om mina vänner, men jag ska försöka bli bättre!
Pelle och Edvin (och även senare Angelica) - Haft grymt kul med er. Jättesynd att vi förlorat kontakten så mycket. Saknar er..
Marika - Dig har jag känt i snart 14 år men vi fick tillbaka kontakten för ett år sedan, och efter det har vi varit oskiljaktiga. Du är min bästa vän!
Billy och Micke (och senare även Danne och Sandra. Även Sophie på ett sätt men henne har jag inte träffat så mycket) - Ursäkta språket, men fy fan vad roligt vi hade ihop! Sörping har mer att erbjuda än vad man tror ;)
Susanne och Maria - båda underbara tjejer som jag haft mycket roligt med under det här året!
Per (tro det eller ej) - Vi vet vår historia och kommer aldrig upprepa den. Du är en bra vän, om än bara över telefon.
LiU-folket - Ni vet vilka ni är och det är ni som gör utbildningens längd värd! Love you guys.
Arbetsgruppen - Hur skulle jag klarat mig utan er och vad vore ni utan er fjortis? ;)

Jag har säkert glömt nämna många, men ni vet att jag tycker om er massor ändå! ♥


En person som fick mitt hjärta att bulta i slutskedet av 2009 var ju såklart Macke. Med dig ser jag fram emot ett riktigt bra 2010.

Here we go again..

Imorgon är det dags för ännu en tenta, och vad borde jag göra då? Jo självklart sitta och plugga. Gör jag det? Nej.. Varför inte? Skyller på dålig självdisciplin. Fast sanningen kanske är den att jag kanske inte bryr mig. Eller jag vet inte..gör jag det? Det är ju inte som att världen går under ifall jag failar på den här tentan igen (det är en omtenta).

Undanflykter och återigen undanflykter. Har i alla fall pluggat lite, men inte på tentan. Valde istället att förbereda mig inför opponeringen på torsdag. Var sak i sin ordning..måste lära mig det. Och varför sitter jag här engentligen och babblar om att jag borde plugga när jag faktiskt borde plugga istället. Fy och skäms på mig..

Brr...

När jag kom hem från Susanne igår runt halv ett var jag lite lagom nedkyld då jag fick skjuts hem av Nina. När jag väl kommer in så lägger jag mig i stort sett direkt i sängen. Efter ungefär en timmas envisandes med att jag klarar mig fint med bara duntäcket så får jag ge mig. Det var SNORKALLT! En tjock filt hämtades och lades över täcket och fortfarande frös jag som en gnu. Efter mycket bökande med täcke och filt så lyckades jag somna, och då hade jag lyckats vira om täcker runt huvudet eftersom jag frös så mycket om huvudet och vägrade hämta mössa. När jag vaknade hade temoperaturen sjunkit två grader till över natten och var nu nere på 13,4 grader vid sängen. Tacka vet jag fungeande element! (märk ironin!)
ETT ynka element funkar i hela lägenheten och det sitter i badrummet och är inte ens 50 cm brett. Så nu sitter jag här med i alla fall 16.4 grader i vardagsrummet med filtar och försöker plugga, men nu börjar faktiskt fingrarna göra ont av kylan. Funderar starkt på att inte sova hemma inatt.

Sådär. Stundes klagan är över för den här gången och nu sätter jag på hårfönen en stund och ser om det hjälper!


Tenta 'n shit..

Igår var exam day!
Dagen började med att jag släpa mig ur sängen runt 9 och fixade iordning mig. Kl 11.10 infann jag mig i Hanas bil och vi for mot Norrköping. Ett stort gäng tjejer möttes upp och köpte mat och lunchade ihop. Hade hela tiden behållt mitt lugn över tentan och förstod inte vad alla stressade upp sig för. Men när tjejerna börjar rabbla upp begrepp som jag aldrig tidigare hört fick jag lite panik. Herregud. Det hela fortsatte med att jag och Kristin fick skrattanfall när en av tanterna som va tentavakter började prata och förklara tentan. Monotont och nasalt = det var hemskt! Två av tre frågor var glasklara för mig och ordbajsningen var i full gång, men när jag kom till tredje och sista frågan satt jag som förlamad. Hade jag läst om det här? Hur blabla har påverkat barnteatern? WHAAT? Well well..jag ordbajsade även där fast om saker som jag inte begrep mig på. Valde lite fina ord att slänga in och hoppades att de andra två frågorna skulle överväga sista frågan.
Efter tentan blev jag upphämtad av pojkvännen och låg däckad i hans soffa under kvällen. Han fick liksom tvinga mig in i köket så jag fick i mig en macka i alla fall. Illa det där..
Idag vaknade vi vid halv ett och hans bil vägrade starta när jag skulle iväg. Hann ändå precis i tid till fikan med arbetsgruppen som tur var!

Nej nu är det bäst jag fixar lite att äta innan jag ska iväg till Susanne för att fira henne med tjejkväll :)

En rolig dag..

Dagen började med att jag släpade mig ur sängen efter ett par snoozningar runt 8.30. Genast drar jag med filtar och dylikt till soffan och sätter mig och försöker läsa pluggböckerna. I 1½ timme sitter jag så och ca 20 sidor blev lästa pga att jag var så grymt trött. Nu har jag i alla fall lärt mig att jag bör vakna till innan jag sätter mig med böckerna. Vidare gick jag till staden och mötte upp några Liu-tjejer för lite lunch och tenta-prat. Taco gjorde vi och skitsnacket var hett kring matbordet. Vi förflyttade oss till soffan och pratade tenta. Var skönt att reflektera lite med de andra och få höra deras tolkningar av ord och liknande.
Runt kl 15.30 mötte jag upp Milla för fika på Espresso House där vi tog varsin chai latte (det måtte ändå vara guds bästa dryck!). Då vi inte setts på evigheter blev det mycket snack. Sista tentaboken fick jag också låna av henne - tack för det!
När jag kom hem såg min lägenhet ut som hej kom och hjälp mig. Pappa var i farten och byggde om köket. Nu har jag både överskåp, underskåp (äntligen lådor!) och ny diskbänk. Den nya spisen står för tillfället i vardagsrummet men ska installeras imorgon, och då kommer jag även få in vatten till köket igen. Det kommer bli grymt skönt att ha ett fint och fungerande kök igen. Efter imorgon är det bara att kakla och måla om.

Kvällen har bestått av undvikande av plugg mestadels men efter ha ätit tre kiwi så kunde jag inte skylla på trötthet längre. En liten bit in på andra boken har jag kommit i alla fall.

Nej nu lockar minsann sängen något fruktansvärt. Blir att sova själv inatt igen. Ogillart starkt!

RSS 2.0