Looking.

Oj oj..nu har här nästan gått en vecka sedan jag skrev sist. Vad har hänt? Skrev tenta förra onsdagen och i torsdags. Efter tentan i torsdags (som gick bajs förresten..vem tusan kan förklara begreppet rättvisa och sedan sätta in det i pedagogiskt sammanhang?) åkte vi till Kristin med arbetsgruppen. Där gräddade vi våfflor, red häst (blev nästan sugen på att lära mig), åt nybakade bullar, spelade guitar hero, åt varma mackor med svampstuvning och spelade nåt frågespel som hade med 90-talet att göra. Låter som att det enda vi gjorde den dagen var att äta men gott var det! Jättetrevlig och rolig kväll, ni är bäst tjejer :)

I helgen har jag varit barnvakt fredag kväll/natt, shoppade med mamma i lördags och umgicks med Macke. Igår åkte vi till syrran och firade Tilda som fyllde 6 år. Av mig fick hon örhängen. Efter åkte vi till Marika och Danne. De hade fått jättefint i lägenheten. Hoppas de kommer trivas! Tacopajen var utsökt rent ut sagt..

Idag har jag haft rollspel i skolan. Det handlade om hållbar utveckling och vi hade blivit tilldelade olika roller. Jag var kommunstyrelsens ordförande, och i detta rollspel skulle vi ha bra argument och stå för våra åsikter. Det var som ett möte mellan olika företag osv. Det var väldigt roligt men samtidigt svårt. Har jag argumenterat tillräckligt bra? tänkte man. Min roll var väldigt diffus också. Jag fick mest lyssna och ställa frågor om vad de andra ansåg så jag kunde bestämma min åsikt utifrån det. Typ.

Ohwell..ska ta tag i det som ska göras inför imorgon. Kanske skulle ta och baka lite med? Hmm..

Tisdag..

Jahopp. Då jag är "ledig" från skolan (självstudier inför tentan och annan skit) så sover jag gärna till halv tio och bara degar hela dagarna. Nu jägarns ska jag jobba idag och tiderna är 9-16.15. Det innebar att jag klev upp kvart i sju och duschade. Det känns skönt att ha någonting att göra hela dagen, kändes rätt meningslöst att bara ligga hemma och dega. Nåväl. Måste åka iväg nu ifall jag ska hinna tanka innan jobbet. Adios!


Nya frillan som Natta fixade åt mig i fredags! Är helt klart nöjd ♥


Miljömärkt.

Tydligen spelar inte jämförelsepriset någon roll när det är miljömärkt.


Som en klippa..

Efter den dåliga starten på dagen igår så blev kvällen rätt bra. Jimmie kom över och kollade på Luftslottet som sprängdes. Den var mycket bättre än de tidigare och bättre relaterad till böckerna enligt mig.

När jag jobbade förra veckan så fick jag se en av avdelningarnas nya soffa. En Klippan-soffa med ett ganska fint tyg på. Vanligtvis skulle jag nog inte gillat tyget men det kändes somrigt och friskt. Om jag hade plats över för en Klippan-soffa, som visserligen bara skulle stå där och se fin ut, så skulle jag definitivt köra med detta tyget.


Ibland behöver vi bara lite vägledning..

Ögonen är rödsprängda och jag är emotionellt uttömd. Mailat jag för 5 minuter sedan skickade iväg var helt klart det jobbigaste hittills. Det for iväg till en livscoach. Jag känner att jag inte klarar av att hålla mig själv uppe längre. Har känt länge att jag behöver prata med någon, men varenda gång tanken kommer så kommer också tårarna. Min första psykolog var helt underbar. Hon hjälpte mig komma över ångestkänslorna från aborten och min självbild har aldrig varit så bra som då. När hon slutade så började jag gå till en annan. Han var inte bra för mig. Jag kände hur jag började må sämre och slutade då gå till honom. Jag har nu länge kämpat med mig själv ensam och vill inte dra ut på detta mer.
Får se om han svarar. Jag hoppas verkligen det. Nu är det tamigfan dags att må bra! Jag är skyldig mig själv och människor i mitt liv att må bra.

Trycker nu undan känslorna för ett tag med muffins och Entourage så jag kan få ro att plugga senare.

Midsommarafton!

Idag har jag och pojkvännen varit hos pappa och firat honom. Efter detta åkte vi till mamma och firade hennes gubbe samt brorsan. Väl där fick jag reda på att min syster ska gifta sig på midsommarafton! ♥
Började genast fundera över vad jag ska ha för klänning och sådär. Tänkte be Natta som klippte mitt hår igår ifall hon kan göra håruppsättning då. Men vad tror ni om en ganska enkel klänning? Vill ju inte överglänsa bruden liksom ;)

Forever21 har fina klänningar och till billiga priser..




Bakdag á la Sanna.

Snacka om bakdag för min del! Har idag bakat Blåbärsbrownies och Godismuffins. De sistnämnda är chokladmuffins som är en "glasyr" ovanpå. Browniesen kommer jag att ge bort till pappa men la undan två stycken så jag och Natta kan fika när hon kommer :) Bilder på dessa kommer sedan. Här är i alla fall Godismuffinsen.




Thank god it's friday!

Nu är det äntligen fredag och jag är ledig! (Thank god for that..) Eller ja, ledig och ledig vettetusan. Självstudier har jag inför tentan på torsdag, men den tar jag tag i lite varje dag. Hrm...

Nåväl. Dagen erbjuder storstädning av lägenheten och en sväng till stan. Natta kommer hit ikväll och ska klippa/färga mitt hår och då vore det väl trevligt ifall lägenheten inte såg ut som en enda stor röra. Har kommit på att jag borde bjuda hem folk oftare, annars blir det liksom inte mer städ än att jag diskar och dammsuger.

När jag vaknade upp imorse så hade jag solen i ansiktet men nu är den helt täckt av moln. Dessa jäkla moln..
Bäst jag sätter igång med städandet..Natta kommer ju faktiskt om 8 timmar! ;)


En bild jag tog när jag åkte hem från pappa i solnedgången.


Gone in the past.

Jag trodde det skulle göra ont, men jag blev bara snurrig i huvudet. Rejält snurrig. Så pass att jag fick luta mig tillbaka och blunda ett tag.

November -06 
Kanske att jag kan lägga dig bakom mig nu.


End of day..

Dagen är snart till ända och här sitter jag i soffan efter ännu ett Grey's Anatomy-avsnitt. Missade dock första kvarten av det eftersom jag jobbade till kl 21.
Jobbat är inte det enda jag gjort idag. Kl 8 imorse satt jag i tentasalen och började skriva tenta. Efter 40 minuter var jag klar och normalt så får man gå efter en timma, men icke sa Nicke. Då det var så många försenade till tentan så försenades också registeringen vilket gjorde att jag satt i över en halvtimma och bara glodde rätt framför mig. Det gjorde också att jag missade bussen, men tog tåget istället och jag plankade "lagligt" (kortgrejerna funkade inte). Kom hem runt elva och började städa. Kom väl 1/4 men imorgon är jag bannemig ledig och då ska jag ta mig själv i kragen och städa klart. Kan ju inte se ut som ett krig när Natta kommer hem till mig på fredag ^^
Time for sex rehab med dr Drew.. och kanske lite popcorn.


Efter stormen.

Nu har dagens storm lagt sig. Den blev minst sagt tuff för mig, har sedan jag kommit hem suttit och halvsovit i soffan.
Dagen började med att jag klev ofrivilligt upp ur sängen kl 5, varpå jag i något zombie-aktigt tillstånd sminkade mig och lyckades hitta kläder. Runt halv 6 stapplade jag ur dörren, satte mig i bilen och åkte till jobbet. Solen hade inte riktigt gått upp men det var ljust ändå. Väl vid jobbet låste jag upp och larmade av. Usch vilket stressmoment att det piper frenetiskt innan man lyckas larma av. De första två barne kom kl 6 och till frukost hade jag och Nina fyra barn. En helt klart lugn och skön morgon. (Lyckades vakna till runt halv sju med hjälp av en kopp Oboy. Thank god for Oboy!). Vid 9 for jag mot Norrköping och hade coachingseminarie. Där diskuterade vi "läraruppdraget" - vad det innebär typ. Väldigt intressant diskussion och ett ämne som fångar mig är ifall vi är lärare dygnet runt. Är det okej att jag tar ett eller fem glas för mycket en lördag på krogen och jag träffar föräldrar? Gav mig faktiskt lite inspiration till C-uppsatsen. Nu ska den visserligen inte skrivas förrän om 2 år men jag skulle lätt kunna ge mig på den nu!
Eftermiddagen följdes åt av jobb 12.30-17.30. Barnen var rastlösa av att få ha varit inne hela förmiddagen och inne förblev vi. Snöröjningen på gården pågick hela dagen och barnen var som galna. Tillslut fick vi dela upp äldre barn och mindre barn - ena gruppen i rörelserummet och andra gruppen på avdelningen.
Väl hemma var huvudvärken ett faktum och kvällen har spenderats med glass, tv och soffläge. Ska nu fortsätta in till sängen och få lite beauty sleep.

Godnatt och tack för denna dagen!

Innan stormen.

Sitter nu här i min soffa och gäspar. Tro det eller ej men 4 timmar på jobbet kan vara ansträngande. Det var faktiskt första gången sedan jul som jag jobbade med mina tanter. Har saknat dom lite, men barnen är ju helt klart det jag vill jobba med. Efter jobbet (16-20) så åkte jag hem till mamma med lite papper och där blev jag bjuden på äpplekaka. Tack för den..supergod!

Imorgon kommer bli en tuff dag. Jobbar först 6-9 (öppnar), åker sedan till Norrköping för att ha skola 10-12, åker sedan tillbaka till jobbet och fortsätter jobba till 17.30 (stänger). Min hjärna kommer nog vara lika funktionell som en ärta imorgon kväll. Då ska jag minsann unna mig att bara ligga i soffan med choklad och glo på film.

Dags att törna. Godnatt.

Drömmen om en students fredag.

Sitter nu här vid mitt mat/pluggbord (som jag visserligen sällan använder till något av det) med dator, miljontals papper och ett glas saft. Japp, detta är min fredagskväll.
På Facebook läser jag hur folk uppdaterar sin status med "Skål!" eller "Vinflaskan är uppkorkad och maten ska nu lagas" eller liknande. Jag är SÅ avundsjuk! Var nära att inhandla vin förut på bolaget men motstod eftersom jag inte har en aning om hur jag ligger till ekonomiskt just nu. Istället sitter jag här med jordgubbssaft och plugget. Kvällen kommer bestå av en utsökt middag från Stångebro gatukök antagligen och senare egenpoppade popcorn och eventuellt glass. Ingen annan än Max har jag heller att umgås med. Måste säga att livet som student inte alltid är drömmen. Ibland får man avstå festerna pga ekonomiska skäl (mycket går att skylla på den dåliga ekonomin!) eller för att det snart är tenta eller liknande, och då kan man inte skylla på att det är helg!

Nåja..önskar er alla en bra helg!


Lite funderingar..

Läste Egoinas krönika i hennes blogg förut och började fundera över mitt år som singel.
Det var inte ett pucko man mötte direkt. Träffade man dom inte på krogen så var det via mötesplatsen.se. Lyckades ju även vara med i tv för att dejta en kille, men det är ju en helt annan historia.
Men hade jag inte träffat alla dessa puckon så hade jag kanske inte uppskattat det bra och kanske heller inte kommit på vad det är jag gillar? Jag har ju alltid vetat vad som attraherar ögat, men det var mig en jäkla kamp att komma på vad som attraherade mitt hjärta.

Unbelieveble!

Gissa vad jag har gjort idag! Nae, det här kan nog ingen gissa (förutom pappa, Macke och de som har läst på facebook). Jag har tränat idag med pappa! När tränade jag sist? Hm..måste vara över ett halvår sedan. Sjukt skönt var det i alla fall kan jag lova. Körde först crosstrainern i 20 minuter och det räckte för att göra mitt ansikte högrött. Efter det körde jag lite mage och rygg för att sedan fortsätta intensivt på crosstrainern i 10 minuter till. Körde mage och rygg igen och även axlar. Sedan gav jag upp och åkte hem. Kände mig sjukt nöjd att jag orkade pallra mig iväg. Blir nog att träna igen på onsdag så det vore snällt ifall allt vad sjukdom heter håller sig borta ett tag när ändå lusten för att träna finns.

Kvällen kommer bestå av att Macke kommer hit så ska vi käka lite mat och slappa. Känns som en lagom ansträngande avslutning på dagen.


Torsdag..

Jisses..min uppdatering mår verkligen jättebra - not. Ännu en vecka sedan jag skrev här. Inte dåligt. Eller också så är det jäkligt dåligt.

Sitter nu här hemma med lite huvudvärk och börjar tröttna på den, då den har bankat på skallbenet sedan kl 10. Har försökt att motivera mig själv till att plugga och det enda jag har gjort under 4 timmar är att komma på vad jag vill skriva om på individuella uppgiften. Om jag hittar några bra artiklar kring det ämnet är en annan femma. Här även pratat med Marika i telefon. Vi pratar alldeles för sällan nu för tiden. Vet att jag är jättedålig på att höra av mig till folk.. Imorgon ska vi i alla fall äntligen träffas igen för att ta en runda på IKEA.

Har en del tankar jag skulle vilja skriva ner här, men vågar jag? Det finns både för- och nackdelar med att skriva ner saker här. Kanske skulle skaffa mig en dagbok att ha hemma men vad vore det då för poäng att ha bloggen? Åh, nu blev det rörigt i mitt huvud. Får hoppas på att en promenad kan lätta min huvudvärk och mina funderingar i halvsolskenet.

RSS 2.0