Mintchokladtårta med after eight.

Rekommenderas massor! :D

Mintchokladtårta med after eight

Ca 16 bitar

200 g mörk choklad
200 g margarin eller smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl, 180 g


Chokladglasyr
25 g margarin eller smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter
med matfett.
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med
matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten.
Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till
en jämn smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Låt kakan svalna något innan kanten på formen
lossas. Låt kakan bli kall.

Blanda matfett, grädde och after eight till
chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under
omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp.

Garnera med after eight på kakan, eventuell vit.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Gott! Måste provas....

2008-02-17 @ 16:14:38
URL: http://carolineannamaria.blogg.se
Postat av: atena

åh vad gott!

2008-02-17 @ 16:15:12
URL: http://jiggy.blogg.se
Postat av: malin

mums vad gott det ser ut!

2008-02-17 @ 16:15:18
URL: http://malinsandgren.blogg.se
Postat av: camilla

ÅH det såg jätte mumsigt ut!

2008-02-17 @ 17:04:43
URL: http://miiillaan.blogg.se
Postat av: Dress Like a Princess

Låter gott

2008-02-17 @ 17:06:58
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0